Pojedinosti o Blogu

9
mar
2018
Posted By: 0Komentar(i)

Delegacija AD HARBI d.o.o. u posjeti Institutu za Geotehniku Košice, Slovačka

Delegacija AD HARBI d.o.o. je u period od  28.09. do 01.10. 2017. posjetila Institut za Geotehniku Košice, Slovačka.

Svrha sastanka je bila uspostavljanje baze za suradnju sa Institutom, te je tom suradnjom za AD Harbi d.o.o. omogućena i suradnja sa Akademijom nauka Republike Slovačke. Susret delegacija AD Harbi d.o.o. i Instituta za Geotehniku je za obje stranke bio jako produktivan, i od velikog značaja u smislu internacionalizacije Društva.

Uzimajući u obzir rezultate sastanka, obje stranke su izrazile naročito zadovoljstvo, te su također izrazile nadu i želju za bogatom i produktivnom suradnjom u budućnosti.

Institut za Geotehniku SAS Slovačka je osnovan 1954. godine, te je jedna od najeminentnijih članica Slovačke Akademije nauka, kao naučna organizacija velikog doprinosa ekonomiji Slovačke.

Aktivnosti Instituta se baziraju na:

– osnovnim istraživanjima procesa u području obrađivanja kamena, podzemnoj gradnje, prijenosom energije i procesima dezintegracije kamenih masa.

–    primjeni teoretskog znanja iz navedenih područja za usavršavanje tehnoloških principa u poljima rezanja kamena, procesiranja minerala, nadgledanja odabranih komponenti u radnoj i životnoj okolini, nadgledanju okolišnih, hemijskih i geoloških promjena u otpadnim deponijama sa ciljem ekološke remedijacije, itd.

Institut je jedan od najdominantnijih institucija uz skolu Akademije nauka, te u velikoj mjeri potpomaže ekonomiji Republike Slovačke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

EnglishBosnia